2012/10/20

Butterfly cake

Förra helgen var vi hos vänner och där åt en fantastisk god middag, det var länge sedan vi hade så rolig.
Jag ville, så klart, ta med mig desserten, först tänkte jag baka cupcakes eller kanske testa att göra  macarons men jag hade så lite tid på mig, så, fixade en sabb tårta spritsade och dekorerad med många fjärilar.

Tårtan innehöll kolamousse och jordgubbsmousse.

Jordgubbsmousse
Räcker till ett tjock lager på en tårta på ca 20 cm i diameter

250 g vispgrädde
300 g jordgubbar 
200 g schweizermaräng
4 gelatinblad

Lägg gelatin i kallt vatten.
Mixa jordgubbarna, om de är frysta tina upp de först.
Sila bort kärnorna.
Värm 100 g av jordgubbssaften.
Krama ur vattnet ur gelatinet och blanda med det varma jordgubbssaften
Rör tills de löst upp sig helt.
Låt svalna.
Blanda ner Schweizermarängen, var försiktig
Vispa grädde fast och blanda ner i såsen.

Kolamousse
275 g kolasås "dulce de leche"
400 g vispgrädde
4 gelatinblad

Lägg gelatinen i kallt vatten, räcker med 5 min.
lägg kolasåsen i ett glasskål och värm den i mikro en liten stund.
Lägg ner de urkramade gelatinbladen i såsen, rör ordentlig, lägg den vid sidan för att kallna.
Vispa grädden fast och blanda ner grädden i kolasåsen och rör om försiktig.

                   













































Tårtan är spritsade med färgade smörkräm
Fjärilar är gjorda av sockerpasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar