2012/03/06

Nutellamousse

Jag har fått några frågor om hur jag gör nutellamousse, så, här kommer receptet med steg-för-steg beskrivning.

4 dl vispgrädde
200 g Nutella
2 äggvita
1/2 glas mjölk
50 g strösocker
4 gelatinblad
Först smälter man Nutella i vattenbad.
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallvatten i 5 minuter. 


Värm mjölken i mikro (den ska inte koka), lägg gelatinbladen i det varma mjölken och rör om.

Vispa äggvitorna till en hårdkonsistens, lägg dem vid sidan.
Lägg mjölken och nutella i en bunke
Blanda det varma mjölkblandning med det smälta nutellan.

Vispa grädden, lägg den vid sidan.

 Dags att blanda alla ingredienser väldig försiktigt.


Blanda ner äggvitor med omslutande rörelser, (var försiktig att smeten inte sjunker).



Samma sak med grädden, blanda ner den.

Ta en stor skål och lägg Nutellablandningen.

Täck smeten med plastfolie och lägg den i kylskåpet några timmar (helst över natten).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar