Jag har fått några frågor om hur jag gör nutellamousse, så, här kommer receptet med steg-för-steg beskrivning.
4 dl vispgrädde
200 g Nutella
2 äggvita
1/2 glas mjölk
50 g strösocker
4 gelatinblad
|
Först smälter man Nutella i vattenbad. |
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallvatten i 5 minuter.
|
Värm mjölken i mikro (den ska inte koka), lägg gelatinbladen i det varma mjölken och rör om. |
|
Vispa äggvitorna till en hårdkonsistens, lägg dem vid sidan. |
|
Lägg mjölken och nutella i en bunke |
|
Blanda det varma mjölkblandning med det smälta nutellan. |
|
Vispa grädden, lägg den vid sidan. |
Dags att blanda alla ingredienser väldig försiktigt.
|
Blanda ner äggvitor med omslutande rörelser, (var försiktig att smeten inte sjunker). |
|
Samma sak med grädden, blanda ner den. |
|
Ta en stor skål och lägg Nutellablandningen. |
|
Täck smeten med plastfolie och lägg den i kylskåpet några timmar (helst över natten). |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar