2012/03/11

Små kakor av kondenserad mjölk

Jag är lite "eller mycket" förtjust i kondenserad mjölk, I love't.
Jag var nästan tvungen att testa och baka dem här små kakor, dem såg bara ljuvliga ut och dem blev det faktiskt; mjuka och lite krispiga också.


Det blev faktiskt ett succé bland mina barn och hans kompisar!

Här kommer steg-för-steg beskrivning.

Du behöver:

1 äggula
125 g smör (rumstemperatur)
200 g kondenserad mjölk
350 g maizena
2 msk strösocker (valfritt).

Gör så här:
Blanda äggula, smör, och kondenserad mjölk i en bunke till du får en slät smet.

Sikta maizena, blanda den ner i smeten lite i taget (det går bra att vispa)

Blanda till ett hårt smet
Rulla små bollar, placera dem på en plåt med bakplåtspapper, platta dem lätt med en gaffel eller gör små håll i mitten och fyll dem med sylt.
Fick ca 60 st.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar