Jag är lite "eller mycket" förtjust i kondenserad mjölk, I love't.
Jag var nästan tvungen att testa och baka dem här små kakor, dem såg bara ljuvliga ut och dem blev det faktiskt; mjuka och lite krispiga också.
Det blev faktiskt ett succé bland mina barn och hans kompisar! |
Här kommer steg-för-steg beskrivning.
Du behöver:
Du behöver:
1 äggula
125 g smör (rumstemperatur)
125 g smör (rumstemperatur)
200 g kondenserad mjölk
350 g maizena
2 msk strösocker (valfritt).
Gör så här:
Blanda äggula, smör, och kondenserad mjölk i en bunke till du får en slät smet. |
Sikta maizena, blanda den ner i smeten lite i taget (det går bra att vispa) |
Blanda till ett hårt smet |
Rulla små bollar, placera dem på en plåt med bakplåtspapper, platta dem lätt med en gaffel eller gör små håll i mitten och fyll dem med sylt. |
Fick ca 60 st. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar