Ingredienser:
1-2 mogna mango 300g
4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver
100g socker
2,5 dl vispgrädde
Gör så här:
1.Blötlägg gelatinbladen / gelatinpulver i minst 5minuter
2.Skala mangon och dela mangon. Mixa mangon fint tills det blir en puré.Sila mangopurén i en sil.
3.Häll socker i mangopurén och rör om. Om det behövs lägg mer socker beror på hur sött du vill ha moussen.Lägg 1 dl av mangopurén och lägg i en liten kastrull och värm upp.Tillsätt gelatinet tills det smälter samman. Rör sedan det ner i resten av
mangopurén. Om du kör med gelatinpulver ska du blötlägga i 2msk kallt vatten i 5 min. Värm den lite grand i mikron och blanda med mangopurén sedan.
4.Vispa grädden och tillsätt det i den avsvalnade mangopurén. Ställ in i kyl 1 timme.
mangopurén. Om du kör med gelatinpulver ska du blötlägga i 2msk kallt vatten i 5 min. Värm den lite grand i mikron och blanda med mangopurén sedan.
4.Vispa grädden och tillsätt det i den avsvalnade mangopurén. Ställ in i kyl 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar