3 dl mjölk
Saft från 3 apelsiner
600 g muscovadosocker
4 ägg
100 g smör rumsvarmt
530 g mjöl
60 g kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljpulver
100 g hackad choklad eller chips blandade i lite mjöl.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
1. Blanda mjölk och apelsinsaften i en skål, ställt vid sidan
2. Sikta i en skål både mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonatet och ställt vid sidan.
3. Vispa ägg och sockret i en bunke, vispa tills du får en blek och tjock smet.
4. Tillsätt smöret, blanda väl.
5. Tillsätt vaniljpulver och rör om.
6. Mixa på låg hastighet, tillsätt växelvis mjölblandning och apelsin/mjölk blandningen, lite i taget.
7. Tillsätt hackad choklad eller chips, (glöm inte att blanda chokladen med lite mjöl, detta för att undvika att chokladen sjunker ner till botten) rör om smeten med en slickepott,
8. Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Smörkräm Frostning
115g smör
115g smör
4-4,5dl florsocker
2 tsk kokande vatten
Några droppar karamellfärg eller pastafärg
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt.
Tillsätt sedan florsockret lite i taget.
Hälla i vatten.
Tillsätt smaksättning och / eller färg under omrörning.
Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.
Receptet på smörkräm hittade jag på http://sockerrus.se/ Tillsätt sedan florsockret lite i taget.
Hälla i vatten.
Tillsätt smaksättning och / eller färg under omrörning.
Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar