Som utlovat, här kommer receptet till påsktårta. För de som gillar och älskar "dulce de leche" detta är något för er.
Detta tårtbotten hittade jag på nätet och den står på spanska, vet inte om det finns en översättning på den redan...eller var den ursprungliga receptet kommer ifrån, jag kan bara varm rekommendera detta tårtbotten, den är jättegod.
|
150 g smör (rumstemperatur) 150 g strösocker 150 g dulce de leche (kokad kondenserad mjölk) 4 äggula 4 äggvita 10 g bakpulver 200 g mjöl 100 g riven mörk choklad "hög kvalitet" 6 msk portvin (kan uteslutas) |
|
Dela socker i två lika delar. Vispa smöret med hälften av sockret. Lägg äggulorna en i taget och vispa ordentlig efter varje. Tillsätt dulce de leche blanda smeten slät och krämig. Sikta mjölet och bakpulver ner i smeten, vispa på låg hastighet tills allt är väl blandad. Vispa äggvitorna vit och hård med den andra halvan av sockret (du ska kunna vända upp och ner utan att den faller), blanda ner i smeten i två omgångar med mjuka rörelser. Lägg den hackade chokladen och blanda Häll smeten i en redan smord eller fodrad form med bakplåtspapper Grädda i nedre delen av ugnen i 170/180 grader i ca 50 minuter, känn efter med sticka Låt svalna 5 minuter Låt den vila hela natten, då blir den godast. | |
Det låter underbart gott, vilken söt påskhare :)
SvaraRaderaTack Karin, den var så uppskattad hemma att jag ska baka den igen...idag.
RaderaSmarrigt värre =)
SvaraRaderaKRAM
Tack, den var riktigt gott.
Raderaåh låter underbart.nu undrar ja,de står dulche de leche.menar du då att du kokat den sötade mjölken då eller inte?.vill testa men vill veta innan
SvaraRaderaJa Simone, man kan göra sin egen som du gjorde, koka kondenserad mjölk och...dulce de leche färdig men i det har fallet hittade jag färdigt dulce de leche i en utländsk affär.
SvaraRaderaMmm...ska ändra på receptet.
Lovar jätte gott och en bastant tårtbotten men saftig.