2012/04/20

Mangocheesecake

Äntligen tid för ett nytt inlägg, det har varit en jobbig vecka för min del...mellan bokföringen och årets deklarationen har inte bakat något... på en hel vecka...hur kan det vara så.

Som tur är fick jag en söt besök, min vän och arbetskompis Helen och hennes lilla Nellie har varit hos mig idag, vi har ätit en god kycklingpasta sallad till lunch och som dessert gjorde jag ett sjukt gott mangocheesecake toppade med jordgubbskompott och riven mörk choklad.
Cheesecake:
220
g mango puré (konserverad eller naturlig)
50 g
vatten
1 msk
citronsaft
80
g socker
5
gelatinblad
250 g
grädde (vispad)
250 g
philadelphia ost
Till mangogelé:
200 g mango puré
50 g vatten
2 msk socker
3 gelatinblad

Gör så här:

Cheesecake:

1. Blötlägg gelatinbladen i kalt vatten i 5 minuter
2.Lägg mango purén, vatten, socker och citronsaften i en kastrull och koka den i vattenbad.
3. Lägg gelatinen i blandningen, se till att gelatinen har löst upp sig. Ställ åt sidan.
4. Rör philadelphia osten tills den är slät och tillsätt i mangoblandningen. Blanda allt försiktigt tills du får en slät kräm.
5. Vispa grädden till fast konsistens.
6. Vänd försiktigt ner grädden i blandningen. Blanda väl med slickepott
  7. Placera cheesecake blandning i en avtagbar bakform eller i portionskoppar.
8. Ställ sedan de i kylskåpet i ungefär 1timme.

Nu ska vi göra
gelétäcket.

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten
2. Värm mango puré, socker och vatten i vattenbad, lägg ner gelatinet och blanda väl, ta bort från värmen och låt den kallna.
3. När mangogelén är kallt lägg den ovanpå cheesecaken och ställ den tillbaka i kylskåpet igen.
Jag har garnerat den med jordgubbskompott och riven choklad.

Dags att äta.
 





4 kommentarer:

  1. åh så somrigt och ser helt underbar ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst ser det somrigt..ooohh vad jag vill sommar nu, ja juste cheesecaken..den var bara så fräsch och gott.

      Radera
  2. Den var helt underbar:) //helen

    SvaraRadera
  3. Me encanta, por cierto sobre la pregunta que me haces en mi entrada(otra tarta de queso doble), creo que te refieres a la gelatina con sabor a fresa, por que la gelatina neutra pongo la cantidad. Si es así no te preocupes, haces la cantidad de gelatina de fresa que quieras, no hay medidas, es segun lo alta que la quieras. Un saludo para cualquier pregunta te dejo mi mail
    yayza41@hotmail.com

    SvaraRadera