2012/11/13

Ägg och laktosfria Halloween Cup Cakes

Till Halloween festen utöver tårtan gjorde jag några cup cakes.

Jag börjar med Äggfria cuppissar, måste bara säga att jag var rädd att de skulle inte smaka bra men, men vilken överraskning  fick jag, ärligt talat de här cuppissar var jätte godare en de vanliga.
Här får ni receptet som jag hittade på http://www.objetivocupcake.com/

Du behöver till 6 Cuppissar:

125 ml laktosfri mjölk
1/2 tsk vitvin vinäger
80 g mjöl
1 tsk maizena
1/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
40 ml solrosolja
80 g socker
1tsk vanilj essensens
Så gör du:
 Sätt ugnen på 180º.
Blanda mjölken med vinäger i ett glas
Låt den stå tills mjölken skärs.
Lägg mjölken, oljan, sockret och vanilj essensens i ett skål och blanda allt väl.
Blanda mjölet, maizena, salt, bikarbonat
och bakpulvret
Sikta ned i den tidigare blandning och rör ordentlig.
Fyll cup cakes formar med 2/3 och grädda i ca 20 min
eller testa med en sticka.

 

2 kommentarer:

  1. dem blev jättefina.aldrig testat utan ägg men de får ja nog allt testa när äggen är slut och man får bakryck :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Simone, de har gjorde jag till ett av barnen som var med på festen som äggallegiker. Testa för de blev jätte goda.

      Radera