Vaniljkräm är gott överhuvudtaget men detta är extrem god och enkelt att göra, jag hittade receptet hos SmulansBakblogg, tack Simone för en fantastisk blogg.
Ingredienser:
500g mjölk
1 vaniljstång
120g äggula(6st)
125g socker
40g majsstärkelse
25g osaltat smör
Gör så här:
1.Häll mjölken i en tjockbottnad
kastrull.Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Lägg fröna och vaniljstången i mjölken och låt det koka upp.
2.Ta kastrullen från värmen och
låt stå och dra i 10-15min.Ta upp
vaniljstången.
3.Vispa äggula,socker och majsstärkelse lätt och luftigt.
4.Häll mjölken i äggblandningen under
vispning.Vispa tills de blir helt slät.Häll tillbaka blandningen
i kastrullen.
5.Värm under noggrann omrörning med visp tills krämen kokat upp ordentligt.Den
ska
vara så tjock att man knappt kan
vispa.
6.Tillsätt smöret och ta bort från värmen och vispa tills smöret har smälts.
Åh gulle dig,vad glad jag blir att du oxå gillar den,visst är den jättegod,absolut min favorit:D
SvaraRaderaJa Simone, den är fantastisk god och super enkelt att göra.
RaderaMin favorit också.