2012/02/01

Buttercream

Det här receptet fick jag på kursen jag har gått, innan dess testade jag många olika recept, måste säga att detta är det bästa både i smaken och i konsistensen. 

Du behöver:
100 gr äggvita
200 gr socker
300 gr osaltat smör (rumstemperatur)

Så här gör du:
Lägg äggvitan och sockret i en bunke.
Koka äggvitan och sockret i vattenbad tills den når 55/60 grader eller tills att alla sockerkristaller har löst sig totalt.
Vispa så att det bildas en maräng "jätte viktigt är att känna att bunken blir kallt (sluta inte vispa tills det är kallt)"
När det är kallt och utan att sluta vispa lägg till smöret lite i taget och fortsätt att vispa tills det blir krämigt och mjuk.

Smaksättning man kan ge och hur mycket:

Nuttella, smärtat mörk choklad, färskost ( av dessa hur mycket man vill)
Marmelad eller sylt (max 2 msk)
Stark kaffe (2 msk)
Olika aromer (några droppar)

Att färga buttercream: ätbara färge.

Det går utmärkt att använda som tårtfyllning.

·      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar